Українська правда

"Богдан" та ЛАЗ конфліктують через транспорт до Євро

Сергей Шемшученко — 8 жовтня 2010, 10:38

Компанія "Богдан" та Львівський автобусний завод (ЛАЗ) почали боротьбу один з одним за постачання транспорту містам, які приймають Євро-2012.

Про це, як повідомляє 2012ua.net, пише "Комерсант-Україна".

Корпорація "Богдан" подала скаргу в Антимонопольний комітет про порушення комунальним підприємством "Харківпас" закону "Про держзакупівлі" при купівлі 93 тролейбусів та 56 автобусів у Львівського автобусного заводу. 5 жовтня АМКУ своїм рішенням призупинив процедуру закупівлі.

"Закупівлю поза конкурсом "Харківпас" пояснив в обгрунтуванні застосування процедури закупівлі в одного учасника тим, що ЛАЗ є єдиним виробником даної техніки в Україні. Але це не відповідає дійсності", - каже віце-президент "Богдана" Володимир Гунчик.

"Аналогічним шляхом блокування рішень місцевої влади про закупівлю транспорту у конкурента - йде і ЛАЗ", - пише видання.

2 вересня в тендері на постачання 61 тролейбуса Криму переможцем було оголошено компанію "Богдан". Але договір з переможцем підписаний не був. 8 вересня АМКУ призупинив процедуру закупівлі через скарги ЛАЗу, який звинуватив МінЖКГ АР Крим у порушенні порядку проведення тендеру.

Раніше був підписаний меморандум, згідно з яким Кабінет Міністрів має намір закупити у компанії "Львівські автобусні заводи" 1,5 тис. автобусів і 500 тролейбусів для міст, які приймуть чемпіонат Європи з футболу 2012 року.