Українська правда

Колишню українку хочуть позбавити російського громадянства

Сергей Шемшученко — 8 жовтня 2010, 11:19

Волейболістка Ганна Макарова, яка раніше грала за збірну Україну, а потім отримала російське громадянство, може його позбутися.

Про це пише sport.tochka.net.

"Коли федерація давала дозвіл на зміну громадянства Макарової, то ми були зацікавлені в посиленні збірної Росії. Ми на неї розраховували, і у нас була домовленість. Але, по суті, вона нас зрадила", - сказав генеральний директор федерації волейболу Росії Олександр Яременко .

Макарова проігнорувала виклик до збірної, який надіслали до її клуба у травні. Тоді спортсменка пояснювала свій неприїзд до збірної безперспективністю потрапляння до основного складу, але тепер заявляє, що ніякого дзвінка взагалі не отримувала.

Але у федерації це називають брехнею, і наводять аргументи і навіть слова "свідків" про те, що Макарова точно отримувала виклик у збірну. Таке зневажливе ставлення з боку екс-українки може накликати на неї різні санкції, починаючи з обмеження виступів в чемпіонаті Росії.

Яременко заявив, що хотів би взагалі повернути Макарову до України, і що таких спортсменів, як вона, треба взагалі позбавляти спортивного громадянства.