Українська правда

МОК проінспектував столицю Ігор-2014

Сергей Шемшученко — 14 жовтня 2010, 19:47

У четвер, за 1212 днів до старту ХХІІ зимових Олімпійських ігор, Координаційна комісія Міжнародного Олімпійського Комітету завершила свій четвертий візит до міста Сочі, яке прийматиме головні олімпійські старти чотириріччя з 7 по 23 лютого 2014 року.

Протягом двох днів інспектори МОК ознайомились з прогресом Оргкомітету в численних аспектах підготовки до Ігор, а також оглянули низку спортивних та інфраструктурних об'єктів в Адлерському районі - зокрема, Велику льодову арену, Центральний стадіон, Олімпійський ковзанярський центр та новий термінал міжнародного аеропорту.

До речі, майбутні олімпійські схили у Червоній галявині, де розташуються біатлонний та лижний комплекси, санно-бобслейна траса, гірськолижний центр, комплекс трамплінів, сноуборд-парк та фрістайл-центр, зустріли комісію першим снігом.

Під час прес-конференції за підсумками візиту голова Координаційної комісії МОК Жан-Клод Кіллі та виконавчий директор МОК з Олімпійських ігор Жильбер Феллі відмітили, що підготовка до «білої» Олімпіади в Сочі йде чітко за графіком.

"На сьогодні пройдено вже половину підготовчого шляху, і прогрес є очевидним: зростають олімпійські об'єкти, вводяться в експлуатацію нові ділянки доріг, успішно впроваджуються екологічні ініціативи", - зазначив Жан-Клод Кіллі.

"Втім, особливу увагу організатори мають приділити таким ключовим аспектам підготовки, як розміщення гостей та учасників змагань, забезпечення умов для роботи ЗМІ, а також набір й навчання персоналу", - додав голова Координаційної комісії.

Наступний візит інспекторів МОК до столиці Олімпійських ігор-2014 відбудеться наступного року - з 22 по 24 березня.

НОК