Українська правда

У неділю розпочнеться Кубок Європи серед клубних команд

Сергей Шемшученко — 16 жовтня 2010, 22:54

У болгарському місті Пловдиві з 17 по 24 жовтня проводиться Кубок Європи серед клубних команд - 26-й серед чоловіків і 15-й серед жінок. Змагання проводяться за швейцарською системою в 7 турів.

У турнірі чоловіків беруть участь 49 команд. Україна представлена трьома клубами: чернігівським A DAN DZOE&PGMB - Баадур Джобава (Грузія), Антон Коробов (Україна), Сергій Жигалко (Білорусь), Володимир Баклан (Україна), Сергій Азаров (Білорусь), Олександр Ластін (Росія), Ярослав Жеребух (Україна); Rivnenski Iisovi Zubry - Дмитро Кононенко, Адам Тухаєв, Сергій Павлов, Володимир Якимов, Олег В. Іванов, Василь Недилько (всі - Україна); LugPokerChess з Луганська - Петро Коробков, Борис Харченко, Сергій Стрельников, Михайло Костромін (Ізраїль), Денис Палькович, Євген Маратканов, Ігор Погорєлов. Українські клуби у стартовому листі за середнім рейтингом розташувались відповідно на 10-му, 16-му і 31-му місцях.

Кілька українських гросмейстерів виступають за закордонні клуби. Чемпіони Всесвітньої Олімпіади Василь Іванчук і Захар Єфіменко виступають за команду російський клуб SPb Chess Club (третій за середнім рейтингом), а Павло Ельянов і Олександр Моїсеєнко, як і минулого року, - за російський Economist SGSEU-1 (четвертий за середнім рейтингом). Євген Мирошниченко гратиме за ізраїльський Ashdod Elite CC (8-й за рейтингом), а Олександр Арєщєнко - за німеццький Werder Bremen (11-й за рейтингом).

У турнірі жінок беруть участь 15 команд. Україна не виставила своєї команди, але провідні українські шахістки Лагно Катерина, Музичук Марія, Жукова Наталія, Гапоненко Інна, Василевич Тетяна, Кононенко Тетяна зміцнили закордонні клуби.

Результати клубного Кубку Європи 2009 року

Результати клубного кубку Європи 2008 року

За інформацією Федерації шахів Укарїни і офіційного сайту змагань