Українська правда

Набір волонтерів до Євро у Києві розпочнеться навесні

Сергей Шемшученко — 16 лютого 2011, 11:12

Набір волонтерів до Євро-2012 у Києві розпочнеться навесні, наразі вже завершено розробку Концепції підготовки волонтерів у столиці.

Про це повідомляє Укрінформ, із посиланням на Головне управління з питань підготовки та проведення Євро-2012 КМДА.

30 вересня 2010 року Київ подав на розгляд до УЄФА концепцію Приймаючого міста Києва, де окремим розділом йшлося про концепцію підготовки волонтерів.

У відповідь на надісланий документ столиця отримала від УЄФА деякі поради щодо певних питань, зокрема щодо терміну початку навчання та підготовки волонтерів.

Зокрема, в рекомендаціях УЄФА йдеться про те, що розпочати підготовку волонтерів кожне приймаюче місто має якомога ближче до початку турніру.

Крім того, як зазначили експерти, необхідно, щоб напрямки роботи волонтерів та час для їх здійснення були погоджені між усіма приймаючими містами.

Згідно з Концепцією підготовки волонтерів, у Києві планується залучити волонтерів за такими напрямками, як інформаційно-довідкова служба, офіційна фан-зона, мовна підтримка служб безпеки, перша медична допомога, обслуговування людей з особливими потребами.

Крім того, найближчим часом буде здійснено запуск офіційного сайту Приймаючого міста Києва, на якому бажаючі зможуть зареєструватися для подальшого навчання на волонтерів.