Головне

Станіслав Кравчук: "Перестарався - і завоював дві медалі"

19.02.2011 19:43 450 0
Станіслав Кравчук: "Перестарався - і завоював дві медалі"

Ветеран збірної України із фрістайлу зважаючи на травми й операції, через які довелося вносити корективи у підготовку, набирав у цьому сезоні очки рідко.

Проте це не завадило йому двічі піднятися на подіум на етапах Кубку світу: третє місце у Мон-Габріеле та срібло у минулі вихідні у Москві.

- Пам'ятається, Кубок світу-2009 у Москві ледь не скасували через сильний вітер і снігопад. Погані погодні умови вдруге поспіль - це просто невезіння або ж результат неправильного розміщення конструкції для стрибків організаторами?

- Це просто банальне невезіння. На тренуваннях і тоді, і зараз погода була набагато кращою. Скасовувати змагання, звичайно, ніхто не збирався, вже дуже багато грошей було туди вкладено. Головна проблема полягала у швидкості, не вистачало розгону для потрійних сальто. Плюс до цього вітер і сніг. Все це призвело до того, що змінили формат змагань, але, тим не менш, ми пробули на схилі десять годин.

- Кому цього разу пощастило більше: жінкам, які стрибали першими, або вам? Або ж умови для всіх були однаково поганими?

- Погода була поганою із самого ранку, але до вечора ставало все гірше.

- Воррен Шулдайс - чинний чемпіон світу не захотів ризикувати. Чи не спадало Вам на думку відмовитися від участі у змаганнях, особливо через ті проблем зі здоров'ям, які мали по ходу сезону?

- Мене неодноразово відвідували думки піти звідти, але добре, що я цього не зробив (сміється).

- Знайшлися все-таки спортсмени, які, незважаючи ні на що, зважилися робити раніше заявлені стрибки, зокрема "три з чотирма" Антон Кушнір...

- Вони просто ризикували, до того ж у багатьох просто не була готова програма подвійних сальто. Але з усіх, хто стрибав потрійні, пощастило лише Антону.

- Ви якось сказали, що олімпійська система, за якої спортсмени роблять два стрибки у кваліфікації та два у фіналі, не факт, що більш об'єктивна, ніж кубкова (один + один), але точно важча. А коли місця у підсумковому протоколі розподіляються за результатами одного стрибка, це що?

- Частково лотерея, так як права на помилку у тебе немає.

- Яким чином розподілялися стартові номери, і як вийшло, що троє українців стрибали один за одним?

- Це жереб, який визначає комп'ютер.

- Чи бачили стрибок Енвера Аблаєва та як вважаєте, можливо, йому теж слід було обмежитися двома сальто з трьома піруетами, як Олександру Абраменку?

- Я не думаю, що Енвер з подвійними міг досягти високого результату. На мою думку, він зробив правильний вибір, тому що готував більше потрійні сальто. Але умови були дуже важкі, і йому, на жаль, не пощастило.

- Після Вас повинні були виступити ще чотирнадцять учасників. Де перебували та про що думали в очікуванні завершення змагань?

- Я просто чекав, чим усе закінчиться.

- Коли побачили, що у китайця Ці Гуанцу оцінка, індентична вашій 102.57, відразу зрозуміли, за якими критеріями вас поставили вище?

- Нам оцінки чомусь не оголошували, побачив результати вже після змагань у протоколі. Троє з п'яти суддів, які оцінювали форму стрибка, віддали перевагу мені та поставили більш високі бали. За приземлення у нас були однакові оцінки. Так я у нього виграв.

- Самі собі не ставили запитання, як виходить, що Москва втретє приймає Кубок світу і Ви втретє у призерах?

- Важко відповісти, але без везіння тут точно не обійшлося. Напевно, Москва для мене щасливе місто!

- Чи могли уявити перед цим сезоном, який почався для Вас з відновлення після операції, що потрапите у фінал чемпіонату світу і двічі (як мінімум) будете у трійці призерів на етапах Кубку світу?

- Я весь цей час себе так і налаштовував, щоб вкотре довести керівництву, що вони роблять неправильні висновки щодо мене, ну і трохи перестарався (посміхається).

"Спорт-Экспресс в Украине"

Коментарі ()