Українська правда

Українські й польські депутати виступають за скасування віз під час Євро

Сергей Шемшученко — 2 березня 2011, 11:54

Депутати ВРУ під час візиту до Варшави домовилися з польськими колегами з Сейму та Сенату про співпрацю з метою відміни візового режиму між Україною і ЄС під час турніру.

Про це повідомляє Укрінформ.

Голова комітету ВРУ з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту і туризму Павло Костенко зазначив, що ідея безвізового режиму для українців під час Євро-2012 є хорошою, тому українські й польські законодавці разом працюватимуть над цим.

"Ми спільно вирішили, що для цього потрібно створити спеціальну українсько-польську парламентську групу", - сказав Костенко.

На переконання маршалка Сенату РП Богдана Борусевича, ця парламентська група не повинна займатися контролем за підготовкою стадіонів чи доріг, а створенням "соціальної інфраструктури".

"Я хотів би, щоб після завершення Євро-2012 залишилися не лише спортивна інфраструктура і дороги, але також розуміння і добра співпраця між нашими суспільствами і вболівальниками з Польщі й України", - підкреслив маршалок польського Сенату.

Він запропонував два напрями дій: сприяти ближчим контактам між фанами двох країн, а також знайти місця в містах-організаторах, де люди, які не куплять квитки, зможуть подивитися футбольні поєдинки.

Нагодою для створення цієї групи буде наступний візит до Києва групи польських парламентаріїв на чолі з Борусевичем уже в березні 2011 року.