Українська правда

Платіні розкажуть про "зачистку" Донецька від собак до Євро-2012

Сергей Шемшученко — 2 березня 2011, 17:00

Польська журналістка Яґєнка Вільчак має намір запитати у Мішеля Платіні, чи відомо йому, що в Україні знущаються з тварин, очищуючи міста до Євро-2012.

Вона розповіла, що у Варшаві зараз відбувається конференція про те, як українці мордують собак, очищуючи свої міста напередодні Євро-2012".

"Українські організації не можуть вирішити цієї проблеми. Я першою про це написала. Минулого року я була в Донецьку і бачила, як вранці на вулицях відстрелювали собак, як їх мордували, як вони помирали в муках. Я цією темою дуже перейнялася", - цитує Вільчак ЗІК з посиланням та vlaskor.net.

"На жаль, під час прес-конференції в Києві з нагоди презентації символів «Євро-2012» мені не вдалося запитати у Мішеля Платіні, як він до цього ставиться і чи знає, яких мук зазнають тварини через те, що Україна має організувати чемпіонат Європи з футболу. Ймовірно, Мішель Платіні буде у Варшаві на початку березня, тоді його запитаю. Я вважаю, що це скандал. Суспільство, яке не цікавиться і не протидіє такому поводженню з тваринами, дискваліфікує себе, - заявила вона.