Українська правда

Колесніков каже, що вони ще дешево реконструюють НСК "Олімпійський"

Сергей Шемшученко — 14 березня 2011, 20:16

Сучасний футбольний стадіон на 70 тисяч глядачів повинен коштувати близько 550 мільйонів доларів.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр інфраструктури України Борис Колесніков.

"Це світова практика. Ви можете самі порахувати вартість одного місця. В свою чергу, ті паралелі, які проводять у ЗМІ, стосуються стадіонів, які були побудовані 7-8 років тому, а відповідно їхня ціна менша. Чому, наприклад, варшавський стадіон коштує 635 мільйонів доларів? А він на 20 тисяч менший за київський", - цитує Колеснікова 2012ua.net.

Він також заявив, що якби київська євроарена відразу отримала чіткий проект, так як це є було із варшавським стадіоном, то її б оцінили правильно і вартість була би стабільною на рівні 4,4-4,8 млрд гривень.

Крім того, як нагадав Віце-прем'єр, вартість реконструкції НСК "Олімпійський" - це не лише спорудження стадіону, але й оновлення міської інфраструктури.

"За 300 мільйонів центр Києва отримає чудову електропідстанцію "Сіменс", яка буде живити увесь район, а за 100 мільйонів - новий каналізаційний колектор", - сказав Колесніков.

За його словами, кошторис реконструкції головної арени Євро-2012 визначає Держекспертиза, а Кабмін лише приймає постанову щодо цього рішення.

Нагадаємо, що раніше було повідомлено, що вартість реконструкції НСК "Олімпійського" збільшилася на 600 млн. гривень.