Українська правда

Колесніков: Україна може отримати ще 25-30 швидкісних поїздів до Євро

Сергей Шемшученко — 7 квітня 2011, 20:57

Після Євро-2012 Міністерство інфраструктури України розгляне можливість купівлі ще 25-30 швидкісних поїздів.

Про це під час круглого столу щодо розвитку туристичного бізнесу в Україні повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр інфраструктури Борис Колесніков.

"Зараз ведуться переговори щодо виробництва поїздів "Хюндаї" в Україні", - сказав він і зауважив, що випускати поїзди для швидкісного руху може будь-яка компанія, здатна запропонувати високу якість, швидкість виробництва і виважену ціну.

"Ключовими аргументами при реалізації будь-якого проекту мають бути доцільність і ціна питання. Компанія "Hyundai" продемонструвала, що вона може це завдання виконати", - сказав віце-прем'єр-міністр.

Колесніков додав, що до 2016 року в Україні не повинно бути нічних поїздів.

"До 2016 року поїздів з усією білизною та іншими відголосками давніх часів не повинно бути. Окрім поїздів, що йдуть через Україну транзитом", - наголосив він.

"Завдання, яке поставив Президент - дістатися з одного великого міста України за 4-5 годин", - підсумував Борис Колесніков.

Нагадаємо, у грудні 2010 року було підписано контракт з компанією "Хюндаї" на отримання "Укрзалізницею" 10 нових міжрегіональних електропоїздів у 9-вагонній комплектації для впровадження в Україні швидкісного залізничного руху.