Українська правда

Євростадіон у Львові не одразу перероблятимуть під Олімпіаду

Сергей Шемшученко — 12 квітня 2011, 17:13

Євростадіон у Львові у перспективі мав приймати відкриття Олімпійських ігор 2022, однак переобладнуватимуть його не одразу.

Про це у вівторок, 12 квітня, на прес-конференції заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

"Ніхто не буде реконструювати євростадіон у Львові до Олімпіади-2022 одразу після проведення чемпіонату. Цей стадіон якісно прийматиме вболівальників ФК "Карпати" та збірної України", - сказав він.

"Лише, отримавши право на проведення Олімпіади, а це рішення прийматиметься у 2015 році, тоді, можливо, слід буде ще дещо добудувати до стадіону", - додав Садовий.

Але спочатку, за його словами, треба якісно провести Євро-2012, підвести підсумки цієї події та підготуватися до подачі заявки на проведення Олімпіади.

"Ідея проведення Олімпійських ігор в Україні з кожним роком це стає все яснішою. Львів має подавати заявку на Олімпіаду, а це означає, що половина всіх інфраструктурних об'єктів має бути готовою до 2014 року: мають бути вже збудовані нові транспортні сполучення, розбудова гірськолижних курортів, інвестиції у лікувальні курорти - Східницю, Трускавець, Моршин", - цитує Садового ЗІК.