Українська правда

Лубківський: "Кошти УЄФА передбачено лише на чотири офіційні фан-зони"

Сергей Шемшученко — 28 квітня 2011, 13:47

Інформація про виділення УЄФА коштів на облаштування офіційної фан-зони Євро-2012 у Трускавці не відповідає дійсності.

Про це заявив директор турніру Маркіян Лубківський, йдеться у прес-релізі.

"УЄФА неодноразово наголошував на створенні офіційних фан-зон Євро-2012 винятково у приймаючих містах європершості", - сказав він.

"Кошти УЄФА передбачено лише на чотири офіційні фан-зони, які розташуються на час проведення турніру у наступних місцях: на Хрещатику та Майдані Незалежності у Києві, площі Свободи у Харкові, парку ім. Щербакова у Донецьку та проспекті Свободи у Львові", - додав Лубківський.

За його словами, відповідно до маркетингових рекомендацій, підписаних між містами-господарями Євро-2012 та УЄФА, офіційні фан-зони турніру облаштовуються містами за фінансової підтримки УЄФА.

"Мова ніколи не йшла про створення офіційних фан-зон в інших містах. Питання публічного перегляду матчів в інших містах наразі розглядається, про рішення УЄФА буде повідомлено окремим прес-релізом", - пояснив директор.

"Що стосується ведення будівельних робіт на футбольному полі Трускавця, то хочу наголосити, що цей об'єкт не має відношення до проведення Євро-2012 і ніколи не був включений до Державної цільової програми підготовки", - підсумував Лубківський.