Українська правда

У харківському аеропорту провели тест прийому вболівальників Євро

Сергей Шемшученко — 29 квітня 2011, 15:19

У Міжнародному аеропорту "Харків" (оператор аеропорту - компанія "Нью Системс АМ", група DCH Олександра Ярославського) проведено тест пропускної спроможності нового пасажирського терміналу.

Захід відбувся в контексті підготовки об'єкту до прийому вболівальників Євро-2012, які прибудуть сюди на матчі турніру наступного року. У ньому взяли участь 130 волонтерів Євро-2012 і 400 студентів харківських ВНЗ.

Процес тривав півтори години. За цей час було повністю змодельовано ситуації вильоту і прильоту 3 міжнародних рейсів - зокрема проходження паспортного і митного контролю, а також контролю на авіабезпеку.

При цьому використовувалися лише ті організаційні ресурси аеропорту, які фактично буде задіяно при цьому навантаженні під час прийому пасажирів, а саме: 6 стійок реєстрації, 4 канали перевірки на авіабезпеку, 10 каналів паспортного контролю.

Для повного відтворення реальної ситуації, в якій знаходитимуться вболівальники Євро-2012, що прибуватимуть з інших держав, учасники тестування прибули на репетицію з багажем.

За оцінками організаторів заходу, тест пройшов успішно, хронометраж підтвердив готовність харківського аеропорту до фінального тестування, повідомляє ukrinform.ua.