Українська правда

На харківській тренувальній базі до Євро завершено будівництво стадіону

Сергей Шемшученко — 5 травня 2011, 10:31

На базі відпочинку "Сонячний", що належить Південній залізниці в ході підготовки другої навчально-тренувальної бази до Євро-2012 завершено будівництво стадіону.

Як повідомляє прес-служба ПЗ, на об'єкті повністю завершено всі монтажні роботи, встановлена освітлювальна система. Після закінчення реконструкції трибуни стадіону будуть вміщати 4924 глядачів.

"Роботи з будівництва готелю ми плануємо завершити до 1 липня 2011 року. Крім того, на території буде розташований 3-зірковий мотель на 70 номерів. Тільки в 2010 році на табір "Сонячний" було витрачено близько 15 мільйонів гривень", - сказав керівник ПЗ Віктор Остапчук.

Нині на стадіоні ведуться роботи з утеплення приміщень під трибунами, де розташовані туалети, душеві, роздягальні та інші службові кімнати. Крім того, повним ходом ведуться роботи з укладання комунікаційних мереж.

Йде будівництво двох трансформаторних підстанцій для забезпечення енергією стадіону, готелю і спортивно-оздоровчого комплексу. На черзі - ігрове поле, яке обладнують дренажною системою і поливом з комп'ютерним управлінням.

Керівництво ПЗ надало письмові гарантії відносно того, що до кінця 2011 року буде побудований тренувальний табір для команд-учасниць Євро-2012 з футбольним полем стандартного розміру і п'ятизірковим готелем на 83 номери. Після завершення будівництва об'єкт буде повністю відповідати вимогам УЄФА, пише ukrinform.ua.