Українська правда

Український міліціонер став чемпіоном світу з марафону

Сергей Шемшученко — 9 травня 2011, 18:44

Сержант Голосіївського райуправління столичної міліції Олександр Матвійчук став чемпіоном світу з марафону серед поліцейських.

На змаганнях, що завершилися у Празі, Матвійчук показав результат 2 год.17 хв. 53 сек. На другому місці також представник України - Тарас Сало зі Львова, який відстав від лідера лише на 3 хв. 38 сек. Третім перетнув фінішну лінію польський поліцейський Павел Піотрашке - 2:24,36.

Таким чином, українці перемогли і в загальнокомандному заліку серед чоловіків, повідомив УКРІНФОРМу начальник ВЗГ ГУ МВС України у Києві Володимир Поліщук телефоном із Праги.

Серед жінок найкращий час показала Тетяна Вернигор - 2:41,23 з Харківської академії внутрішніх військ, яку нагороджено срібною медаллю. Попри перемогу представниці Монголії, результати решти українок - четверте місце одеситки Валентини Полтавської та шосте - Ганни Пєшкової з Кіровограда - дали змогу жіночій збірній МВС України вибороти "золото" і в загальнокомандному заліку.

Сьомий світовий поліцейський чемпіонат з марафону пройшов у межах Празького міжнародного марафону (PIM), маршрут якого вважається одним із найскладніших у світі. Дистанцію у 42 км і 195 метрів спортсмени долають переважно непростою для тривалого бігу бруківкою.

У забігу взяли участь представники правоохоронних органів 17 країн. МВС України презентувало дві команди - чоловічу, що складалася із чотирьох спортсменів, і жіночу із трьох спортсменок, пише ukrinform.ua.