Українська правда

У Києві представлено офіційну волонтерську програму та логотип волонтерів УЄФА Євро

Сергей Шемшученко — 13 травня 2011, 09:33

У Києві за участю директора турніру УЄФА Євро-2012 в Україні Маркіяна Лубківського та посла волонтерської програми УЄФА Євро-2012 Віталія Кличка було презентовано офіційну волонтерську програму та логотип волонтерів УЄФА Євро-2012.

За словами Лубківського, загалом до волонтерської програми турніру Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) залучить понад до 6 тисяч добровольців.

Вони здійснюватимуть різнопланову допомогу за 20 напрямками. Набір волонтерів розпочнеться 14 червня..

"Цей проект є одним з найскладніших в УЄФА, він унікальний. Участь у відборі можуть взяти всі бажаючі. Немає жодних обмежень за різними ознаками - віком, статтю, расою... Мінімальний вік - 18 років". - повідомив він.

"Крім того, майбутні волонтери мають вільно володіти англійською мовою. Відібраних кандидатів запросять на співбесіди, що проводитимуться у приймаючих містах чемпіонату Європи з футболу 2012 року з вересня по листопад, а до кінця грудня команду волонтерів буде сформовано", - сказав Лубківський.

Віталій Кличко представив логотип волонтерів, який уособлює англійську літеру "V". Презентація була проведена з використанням новітніх цифрових технологій. За словами Кличка, літера "V" символізує перемогу, пристрасть, свято, солідарність та єдність - усе те, що передбачає волонтерська програма.

"Цей символ помічники чемпіонату мають носити від першого і до останнього дня проекту. Знаю, що ви чекаєте від Євро-2012 справжнього свята. Але для того, щоб футбольне свято пройшло на найвищому рівні, нам потрібно докласти максимуму зусиль", - заявив боксер.

"Сьогодні я закликаю молодих людей долучитися до волонтерської програми УЄФА Євро-2012. Покажімо разом усьому світу справжню Україну - чудову країну, в якій живуть добрі і гостинні люди", - закликав Кличко.

На церемонії представлення офіційного логотипа волонтерів УЄФА Євро-2012 було оголошено про початок фотоконкурсу під назвою "Знайдіть V". Його учасники мають фотографувати різноманітні елементи навколишнього середовища у формі літери "V" та надсилати знімки на електронну адресу: [email protected] до 19 червня нинішнього року.

Щотижня 10 найкращих фотографій завантажуватимуться на сайт УЄФА Євро-2012, а також на Фейсбук. Користувачі зможуть проголосувати за улюблену фотографію.

"10 найпопулярніших фотографій представлять журі, яке обере 3 найкращі знімки. Переможці фотоконкурсу отримають офіційний м'яч Євро-2012 з автографом послів турніру Андрія Шевченка та Олега Блохіна", - цитує Лубківського ukrinform.ua.