Українська правда

Рада пропонує скоротити термін провадження адмінсправ під час Євро

Сергей Шемшученко — 19 травня 2011, 18:18

Під час проведення ігор Євро-2012 в Україні адміністративні справи теоретично можуть бути розглянуті усього за одну добу.

Як повідомляє Укрінформ, Верховна Рада ухвалила за основу законопроект "Про особливості провадження у справах про адміністративні правопорушення і примусове видворення іноземців та осіб без громадянства під час проведення фінальної частини Чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні".

За відповідний законопроект під реєстраційним N 8426 проголосувало 255 народних депутатів. Цей законопроект передбачає встановлення скороченого строку - протягом доби, розгляду уповноваженим органом (судом або уповноваженою особою органу внутрішніх справ) справ зазначеної категорії та скорочення строків оскарження постанов про притягнення до адміністративної відповідальності.

З метою забезпечення своєчасного розгляду таких справ та виконання постанов передбачається запровадити обов'язкове доставлення порушника до уповноваженого органу та скорочені строки затримання - до однієї доби.

Для затриманих осіб на територіях спортивних споруд планується обладнати спеціальні приміщення. На переконання авторів законопроекту, це сприятиме посиленню безпеки заходів, що проводитимуться під час фінальної частини футбольного чемпіонату Євро-2012 в Україні, шляхом оперативного реагування державних органів на протиправну поведінку іноземців та осіб без громадянства, які постійно проживають за межами України.