Українська правда

Варшавський стадіон завершать у березні 2012 року?

Сергей Шемшученко — 25 травня 2011, 12:15

Будівництво Національного стадіону у Варшаві може завершитися на 10 місяців пізніше, ніж планувалося.

Як повідомляють польські медіа, запланований строк введення головної польської арени в червні 2011 року може бути перенесений на березень 2012 року.

Поки у чаші стадіону завершуються роботи зі встановлення глядацьких сидінь, будівельники виявили неабиякі прорахунки у проекті електричних та телекомунікаційних систем об'єкту, які ставлять під сумнів життєдіяльність варшавського стадіону. Зокрема, відсутні дві трансформаторні станції.

Крім того, як заявив міністр спорту та туризму Польщі Адам Герш, допущено помилки при будівництві сходів, що ведуть на трибуни Національного стадіону.

Ці елементи не витримали тесту на міцність, а це ставить під загрозу безпеку вболівальників. Більш того, поляки побоюються, що столична арена матиме проблеми з футбольним газоном, на кшталт тих, що наявні у Познані та Харкові!

Офіційні особи, втім, наголошують, що зведення стадіону ведеться згідно з графіком. Але Національний центр Спорту, який виступає головним інвестор будівельних робіт, підтвердив, що сходи Національного стадіону мають дефекти.

Нагадаємо лише, що при встановленні глядацьких сидінь була збільшена місткість арени - з 55 до 58 тисяч.

"У початковому проекті фактично було 55 тисяч осіб, проте, коли ми почали встановлювати крісла, стало зрозуміло, що на стадіоні можна вмістити більше - 58 тисяч чоловік", - пояснили тоді, пише 2012ua.net.