Українська правда

Нова ЗПС аеропорту в Донецьку проходить сертифікацію

Сергей Шемшученко — 28 травня 2011, 10:39


Сертифікація нової злітно-посадкової смуги КП "Міжнародний аеропорт "Донецьк" вже розпочалася.

Про це повідомив начальник БУ № 6 ТОВ "Дорожнє будівництво "Альтком" Роман Півторак під час прес-туру, що відбувся 26 травня 2011 року, інформують в Міністерстві інфраструктури України.

"Злітно-посадкова смуга практично готова. Наразі робиться усе, щоб до кінця літа переключити зліт і посадку літаків на нову смугу, - залишилися планувальні роботи і завести деякі мережі", - зазначив він.

Він пояснив, що сертифікація буде проходити поетапно.

Сьогодні на об'єкті працює понад 300 чоловік і 250 одиниць техніки. Будівництво ведеться цілодобово у три зміни. Робота йде згідно із графіком.

"На будівництві перонів йдуть земельні роботи. Зараз наше завдання зістикувати перон зі споруджуваним терміналом. До кінця тижня почнуться бетонні роботи на пероні № 2, там 120 тисяч квадратних метрів, думаю, до кінця липня ми будемо стикувати його зі смугою", - цитує Півторака 2012ua.net.

Нагадаємо, нова злітно-посадкова смуга відповідає найсуворішим міжнародним стандартам, здатна приймати всі види літаків і за оцінками фахівців буде найсучаснішою в Україні та однією з найкращих в Європі.