Українська правда

Стадіон "Металіст" отримав Державну премію України

Сергей Шемшученко — 28 травня 2011, 12:18

Проект реконструкції харківського ОСК "Металіст", реалізований в рамках підготовки Харкова до Євро-2012, удостоєний Державної премії в галузі архітектури

Нагороду отримають генеральний директор компанії "Стальконструкція" Сергій Євель (генпідрядник робота з реконструкції стадіону) і Юрій Фурсов (заступник головного архітектора Харківської області).

Згідно з чинним законодавством, Державна премія в області архітектури присуджується "за створення видатних житлово-цивільних та промислових архітектурних комплексів, будівель та споруд, роботи в галузі містобудування, ландшафтної архітектури, облаштування міст тощо".

Розмір Державної премії (у 2010 році - 100 тис . грн) встановлюється щорічно президентом України. Лауреати премії з числа професійних архітекторів і будівельників визначаються таємним голосуванням членів уповноваженого Комітету при главі держави, після чого видається відповідний указ президента. Станом на поточний момент часу голосування вже відбулося.

Як відомо, ОСК "Металіст" був реконструйований у рамках підготовки Харкова до Євро-2012 за моделлю приватно-державного партнерства. Відповідно до титулом реконструкції, загальна вартість робіт склала більше 760 млн. грн., третина з яких були профінансовані за рахунок приватного інвестора Олександра Ярославського, пише comments.ua.