Українська правда

На підготовку до Євро-2012 Тернополю не вистачає 15 млн грн

Сергей Шемшученко — 30 травня 2011, 19:17

Тернополю не вистачає 15 млн грн на реставрацію основних об'єктів, включених до каталогу УЄФА, в межах підготовки до Євро-2012.

А це необхідна умова для того, щоб місто стало супутником чемпіонату, як базове місце тренувань для однієї з команд-учасниць.

Як повідомив міський голова Тернополя Сергій Надал, ремонтні роботи тривають на центральному стадіоні та в готелі "Тернопіль". І для їх завершення із 22 млн грн міський бюджет має лише 6,1 млн грн, інформує телеканал ТВ-4.

"Це є нашою головною проблемою, оскільки реальну недостатність 15 млн буде дуже важко, та й, напевно, нереально здійснити виключно за рахунок міста. Потрібно прикласти максимум зусиль, щоб залучити до цього фінансування з обласного бюджету. Сподіваюсь і на підтримку Кабінету міністрів у тому, що держава теж має долучитися коштами", - зазначив Сергій Надал.

Поки що жодних дотацій із держбюджету Тернопіль не отримав. Водночас кошти потрібні й на решту інфраструктурних об'єктів міста, адже слід привести до європейських стандартів інші готелі, парки, відпочинкові зони. Частині закладів громадського харчування міська влада пропонує розробити додаткові меню іноземними мовами, встановити "Wi-Fi" та камери спостереження.

Щодо залучення бізнес-структур до підготовки Тернополя як супутника Євро-2012, то для них проводять конкурс на кращу бізнес-ідею та обіцяють сприяти в її реалізації, пише ЗІК.