Українська правда

Львівська влада відвойовує землі під Євро за допомогою суду

Сергей Шемшученко — 30 травня 2011, 20:55

В судовому порядку має намір вирішити проблему з відведенням площ під спорудження дороги до нової спортивної арени Львівська влада.

Майбутнє шосе має пролягти по уже розпайованих наділах мешканців приміського села Зубри. Більшість з них погодилася продати чи обміняти свої ділянки.

Справа застопорилася через власників трьох земельних паїв загальною площею близько 6-и гектарів. Вони не згідні з оцінкою наділів в розмірі 6,25 гривні за квадратний метр і вимагають обміну на рівноцінні ділянки.

Тому облдержадміністрація була змушена вдатися до щодо примусового вилучення цієї землі для суспільної необхідності - будівництва автошляху в рамках підготовки до Євро-2012.

На 1 червня цього року призначене судове засідання у Львівському апеляційному адміністративному суді за позовом ЛОДА до трьох власників земельних паїв.

В свою чергу зазначені громадяни разом із своїм юридичним представником мають намір здійснити в цей день мирну акцію протесту на стадіоні, що будується до Євро-2012, пише ukrinform.ua.