Українська правда

Уряд Польщі обіцяє покарати недобросовісних виконавців робіт до Євро

Сергей Шемшученко — 2 червня 2011, 22:51

Уряд Польщі діятиме рішуче щодо інвесторів, які не виконують своїх зобов'язань щодо створення інфраструктури у країні, необхідної для проведення Євро-2012.

Про це заявив сьогодні голова Ради міністрів РП Дональд Туск.

Він наголосив, що це, зокрема, стосується китайського консорціуму COVEC, який будує дорогу на ключовій для проведення турніру автомагістралі А2 від кордону з Німеччиною до Варшави, де кілька тижнів через фінансові проблеми не ведуться роботи.

Крім того, йдеться про генерального виконавця Національного стадіону у Варшаві - консорціуму Alpine Bau - Hydrobudowa - PBG, де виявлено суттєві вади у будівництві.

Туск наголосив, що розмовлятиме з міністром інфраструктури країни і керівництвом Головної дирекції національних доріг і автомагістралей щодо того, чи зміна китайського генпідрядника суттєво не вплине на терміни здачі в експлуатацію відрізку дороги на автомагістралі А2.

У справі Національного стадіону голова польського уряду зустрічатиметься з міністром спорту і туризму, щоб розглянути можливість зміни виконавця.

Керівник польського уряду наголосив, що не вагатиметься у разі необхідності зробити організаційні чи юридичні висновки. Він також виключив можливість тиску цих фірм на уряд РП з метою збільшення фінансування на будівництво об'єктів, пише ukrinform.ua.