Українська правда

Проблеми на стадіоні у Варшаві планують вирішити до 15 вересня

Сергей Шемшученко — 15 червня 2011, 22:15

Виправлення конструкційних вад монтажу каскадних сходів на Національному стадіоні у Варшаві буде здійснено до 15 вересня.

Такої домовленості досягли відповідальний за спорудження головної арени до Євро-2012 у Польщі - Національний центр спорту (NCS) РП і будівельний консорціум Alpine Bau - Hydrobudowa - PBG.

Генпідрядник представив 3 варіанти вирішення проблеми зі сходами. З них обрано проект, який передбачає укріплення сходів за допомогою додаткових сталевих конструкцій.

На переконання фахівців NCS, цього буде достатньо для гарантування безпеки глядачів і забезпечення тривалої експлуатації сходів. Витрати на усунення вад нестиме генпідрядник.

Крім того, виконавець заплатить за усунення інших виявлених недоліків, зокрема деформацію стін і стель всередині стадіону. При цьому загальна вартість інвестиції не зміниться, підкреслюють в NCS.

Документом також передбачається, що у будівельному консорціумі, який будує Національний стадіон, відтепер відіграватиме головну роль і нестиме відповідальність перед NCS не німецька компанія Alpine Bau, а польська - Hydrobudowa Polska SA.

Як повідомив голова Місцевого оргкомітету з підготовки Польщі до Євро-2012 Адам Олькович, перший матч на цьому стадіоні, очевидно, відбудеться не раніше березня наступного року.

При цьому він наголосив, що на спортивній арені перед початком турніру обов'язково повинен відбутися матч за участю збірної Польщі, аби футболісти головної команди країни відчули атмосферу арени, де "біло-червоні" проведуть свої основні матчі під час майбутнього чемпіонату, пише ukrinform.ua.