Українська правда

Сьомін: Мрію, щоб в фіналі Євро зіграли Україна та Росія

Сергей Шемшученко — 15 червня 2011, 22:48

Ставлення до футболу в Україні в цілому є більш професійним, ніж в Росії, насамперед в керівництва грандів футболу та федерації.

Такий висновок можна зробити зі слів "Советскому спорту" тренера "Динамо" Юрія Сьоміна.

"Коли авторитет російського тренера підніметься? Коли приростуть числом приватні клуби. Зауважте: всі конфліктні ситуації виникають в клубах, бюджет яких складається в тому числі з державних коштів", - сказав він.

"Як зворотний приклад - "Динамо". Ігор Суркіс, який вкладає свої гроші в команду, обдумує кожне рішення, дорожить людьми", - навів приклад Сьомін.

Натомість Сьоміну не подобається критика з боку ветеранів "Динамо", на думці яких позначається славне минуле - гегемонія "Динамо" в радянському футболі.

"На молодіжному чемпіонаті Європи виступає ціла група наших хлопців: Ярмоленко, Кравець, Зозуля, Парцванія, Гармаш. Не виключаю, що хтось із них стане в нагоді у першій збірній і візьме участь в Євро-2012. Тільки Блохіна ніхто не квапить, йому треба придивитися", - зазначив тренер.

"Юнацький футбол в Україні об'єктивно сильніше нашого. Набагато сильніше. Пов'язано це з тим, робота що там краще продумана", - наголосив він.

За словами Сьоміна, в Росії не вистачає тренерських кадрів, методики та оснащення, як і раніше залишають бажати кращого.

"Україна та Росія в фіналі Євро? Це моя мрія. Скільки приїде друзів! Велике влаштуємо свято. Не можу уявити собі Євро без Росії. А скільки грошей російські туристи з собою привезуть", - жартома додав Сьомін.

"За кого вболіватиму? Двояка ситуація. У збірній Україні буде чимало динамівців. Але в той же час залишаюся росіянином. Я - патріот", - визнав він.

Сьомін зазначив, що українська мова для нього нескладна і російською на запитання він відповіда, щоб не помилитися.