Українська правда

Херсон очікує понад 50 туристичних суден на Євро-2012

Сергей Шемшученко — 2 липня 2011, 17:19

Протягом проведення в Україні наступного року чемпіонату Європи з футболу очікується проходження по Дніпру із зупинкою у Херсоні понад 50-ти туристичних суден, а також значної кількості приватних яхт та катерів.

Як повідомила начальник управління громадських зв'язків міської ради Тетяна Сазонова, даний факт оприлюднили на черговому засіданні міської робочої групи з відпрацювання питань щодо створення у Херсоні сприятливих умов перебування гостей під час Євро-2012.

На засіданні робочої групи, що відбулося за участі представників морського та річкового флотів, які базуються на території Херсона, перший заступник міського голови В'ячеслав Яременко наголосив на необхідності звернути посилену увагу на наявні в місті швартові зони - причали морського та річкового портів, набережні міста вздовж Дніпра.

Як заявив перший заступник міського голови, існуючих зараз у Херсоні причальних місць може не вистачити для усіх зазначених суден, що спричинить незручності для гостей міста. З огляду на це, запропоновано вивчити питання будівництва додатково причальної понтонної споруди та визначитися з місцем її розташування, зокрема, у затонах лівого берега Дніпра.

Але щоб використовувати ці місця як базу перебування гостей, тут необхідно збудувати ще й належну інфраструктуру - готельні будиночки, об'єкти громадського харчування, зони відпочинку, зазначив В'ячеслав Яременко.

Учасники робочої групи зауважили, що необхідно розробити також туристичні маршрути з відвідуванням пам'ятних місць Херсона та найближчих до нього історико-культурних пам'яток, повідомляє ukrinform.ua.