Українська правда

Фанів Євро-2012 обіцяють розмістити в наметах, за 34 км до Києва

Сергей Шемшученко — 25 серпня 2011, 13:30

На час проведення Євро-2012 парк "Київська Русь" в Обухівському районі на Київщині перетвориться на місце дислокації вболівальників та фанів.

Про це повідомляє офіційний веб-сайт Києва, що приймає Євро-2012.

Зокрема, у парку планується встановити наметове містечко, де зможуть розміститися майже 2 тисячі вболівальників та гостей Києва, обіцяють організатори.

На території парку заплановане встановлення більше тисячі наметів, 500 караванерів та парковки на 1 тисячу 200 автомобілів.

"Окрім чистого повітря та видовищної панорами, туристи матимуть усі зручності для проживання: туалети та душові в необхідній кількості, 9 пунктів харчування із європейською, українською та навіть дієтичною і вегетаріанською кухнею", - йдеться у повідомленні.

Для перегляду матчів футбольного турніру та культурних програм у фан-кемпінгу планується виокремити близько 7 тисяч квадратних метрів з екранами та необхідним обладнанням.

Для туристів та вболівальників, які завітають до Києва з дітьми, також планується побудувати величезні дитячі майданчики для ігор та відпочинку.

Крім того, від наметового містечка "Парк Київська Русь" ходитиме спеціальний автобусний маршрут до станцій метро "Видубичі" та "Васильківська", "звідки дуже зручно потрапити до центральної фан-зони, доїхавши до станцій метро "Театральна" або "Хрещатик".

Парк "Київська Русь" розташувався у селі Копачів Обухівського району Київської області (34 км. від м. Києва).

Загальна площа парку - понад 50 гектарів.

"Тут відтворені культурний та архітектурний образ Дитинця-Кремля Києва V-XIII століть у його повному обсязі та реальному масштабі, оборонні споруди, палац князя Володимира, палац княгині Ольги, Десятинна церква, Ротонда, Гридниця та інші об'єкти з максимальною історичною достовірністю", - сказано у повідомленні.