Українська правда

Нові транспортні розв'язки на автошляху Київ-Чоп введено в дію до Євро-2012

Сергей Шемшученко — 30 серпня 2011, 14:36

Будівництво транспортних розв'язок на автошляху М-06 Київ-Чоп, участь у відкритті яких 29 серпня взяли Президент України Віктор Янукович, віце-прем'єр-міністр - міністр інфраструктури Борис Колесніков і голова Укравтодору Володимир Демішкан, передбачено планами уряду з підготовки до Євро-2012.

Як повідомляє прес-служба Мінінфраструктури, нова багаторівнева транспортна розв'язка, що знаходиться на 128-у кілометрі автодороги Київ-Чоп (Житомирська область), не має аналогів в Україні.

Тут побудовано три шляхопроводи, більше 10 кілометрів основного проїзду та з'їздів, виконано понад півмільйона кубів земляних робіт, влаштовано покриття з щебенево-мастикового асфальтобетону, нанесено довговічну розмітку з полімерної стрічки та холодного пластику. З метою забезпечення ефективної експлуатації та безпеки руху за складних погодних умов на розв'язці встановлено дорожню метеостанцію.

Очікувана інтенсивність руху автомобілів у зоні розв'язки у 2011 - 2026 роках становитиме 48,7 тис. автомобілів на добу. Забезпечити довговічність дорожнього покриття в умовах постійно зростаючої інтенсивності руху покликані сучасні технології та матеріали, які застосовувались під час ремонту автошляху.

Розв'язку побудовано в рамках спільного проекту з Європейським банком реконструкції і розвитку і Європейським інвестиційним банком.

Загальна вартість виконаних робіт на розв'язці становить 199,2 млн грн.

У понеділок, 29 серпня, відкрито також рух на 44 кілометрах автошляху Київ-Чоп у Рівненській та Житомирській областях із транспортною розв'язкою на 340-у км автодороги Київ-Чоп.

Окрім того, до 450-ї річниці Пересопницького Євангелія відкрито рух на дорозі протяжністю 31 км, що веде до с. Пересопниця.

Загалом, на виконання доручення президента України в 2011 році вже відкрито рух на нових та відремонтованих дорогах загальною протяжністю більше 600 км. Водночас, до кінця року буде введено в експлуатацію понад 1500 км українських автошляхів.

За словами Віктора Януковича, наступного року в Україні планується збудувати 2 тисячі кілометрів доріг і такі темпи треба зберігати на майбутнє, пише ukrinform.ua.