Українська правда

140 тисяч вболівальників - рекорд стадіону Євро

Сергей Шемшученко — 3 жовтня 2011, 13:22

Близько 140 тисяч осіб відвідали головну польську арену на Євро-2012 Національний стадіон у Варшаві під час дня відкритих дверей, який відбувся у неділю, 2 жовтня.

Таким чином, можливість оглянути об'єкт мешканці та гості польської столиці отримали вже вдруге - вперше свої двері варшавська євроарена відкрила 24 липня, коли учасниками заходу стали 75 тисяч осіб.

В ході заходу прихильники футболу стали свідками унікальної операції - повного накриття стадіону за допомогою так званого рухомого даху. Крім того, гості Національного стадіону могли взяти участь в розіграші квитків на матчі Євро-2012, сфотографуватися з офіційними талісманами турніру Славеком та Славком, зіграти у футбольний симулятор FIFA 2012, переглянути фільм про історію попередніх європейських першостей.

Також цілий день на чотирьох великих екранах транслювали фільм про історію арени та прямі включення з інтерв'ю гостей та експертів.

Будівництво національного стадіону у Варшаві розпочалося у жовтні 2008 року, а планують завершити до кінця листопада 2011-го. Арена, яка прийме п'ять матчі Євро-2012 в тому числі і матч-відкриття чемпіонату, зможе вмістити 58 тисяч глядачів, пише 2012ua.net.