Українська правда

Іванчук став жертвою крадіжки в Бразилії

Сергей Шемшученко — 6 жовтня 2011, 12:37

Під час першої частини шахового турніру Grand Slam з найкращим українським шахістом Василем Іванчуком стався вкрай неприємний інцидент - його та дружину пограбували.

"В принципі, все добре, я себе добре почуваю. Тобто ніяких проблем немає, я цілком можу продовжувати турнір і сподіваюся, що все буде добре. Таке пограбування невелике. Причому практично на території готелю, що дивно", - повідомив він.

"Ми вийшли з дружиною, сіли в машину, поклали речі ... І тут - двоє з пістолетами. Речі наші забрали і втекли. Ось і всі справи фактично. Більше особливо нічого розповідати. На щастя, комп'ютерна сумка в мене була під ногами, вони її просто не помітили, очевидно", - згадує він.

"І ще, на щастя, паспорт залишився при мені - він був у внутрішній кишені піджака. Що дозволило мені приїхати сюди, в Більбао, і продовжувати турнір. А інакше мені довелося б повернутися в Україну, як моїй дружині. Тому що у неї паспорт пропав, котрий був у сумочці", - зазначив він.

За словами українця, вони одразу звернулися до ресепції, а ресепції звернулася в поліцію, але було вже досить пізно.

"Нам пропонували відразу йти в поліцію, в той же день, але було вже пізно, ми не хотіли покидати готель і пішли в поліцію на наступний день, залишили заяву, вони все записали. Але поки нічого не знайшли", - продовжує він.

"Нічого такого, зрештою, цінного там не було. Найцінніше для мене - це мої шахи, котрими користувався багато-багато років. Може, ці шахи якимось чином потраплять розумній дитині в руки, і завдяки якимось своїм магічним властивостям допоможуть цій дитині стати відомим шахістом". - бажає він.

"Партія перенесена не буде. У цьому немає ніякого сенсу. До речі, організатори пропонували перенести, але я сказав: а навіщо, якщо я вже тут? Навіщо створювати проблеми, порушувати природний хід турніру? Нічого такого, що б заважало мені грати, не відбулося", - цитує Іванчука chess-news.ru.