Українська правда

УЄФА має претензії до ОСК "Металіст"

Сергей Шемшученко — 27 жовтня 2011, 13:32

Делегація УЄФА на чолі з директором UEFA Events S.A. Мартіном Калленом завершує свій візит до України засіданням робочої групи з управління стадіонами у Донецьку.

За словами директора турніру УЄФА Євро-2012 в Україні Маркіяна Лубківського, у Харкові робоча група винесла на розгляд ряд критичних питань, які необхідно вирішити найближчим часом, йдеться у прес-релізі.

Зокрема, ключовим питанням є відсутність фінансування з обласного та міського бюджету реконструкції стадіону "Металіст", через що відповідний комплекс робіт ще не завершено, два роки після відкриття ОСК "Металіст".

Лубківський також наголосив, що держава зі свого боку всі фінансові зобов’язання перед ОСК "Металіст" уже виконала.

"УЄФА турбує, що і досі не вирішено проблему енергозабезпечення стадіону, через що неможливо ввести арену в експлуатацію й отримати сертифікат безпеки, а це обов’язкова умова для проведення матчів європершості", - зауважив він.

Водночас, як повідомив Лубківський, робоча група з управління стадіонами не має критичних зауважень до "Донбас Арени", а всі питання щодо операційної діяльності всередині та навколо стадіону наразі носять технічний характер.