Українська правда

На відкриття євростадіону у Львові треба йти понад кілометр пішки

Сергей Шемшученко — 27 жовтня 2011, 14:01

29 жовтня доїхати до євростадіону зможуть тільки організовані групи і спецтранспорт, всі інші глядачі відкриття євроарени будуть змушені йти пішки від Автовокзалу або від ТЦ "Ашан".

Про це 27 жовтня на прес-конференції повідомив начальник управління транспорту і зв’язку Львівської міськради Микола Жук.

Управління транспорту закликає мешканців утриматися від поїздок приватним транспортом у цей день по вул. Стрийській, оскільки вона максимально буде задіяна для перевезень на відкриття стадіону.

"Рух звичних маршрутів, які їдуть до ТЦ "Ашан", буде продовжено до 24.00 год. Окрім того, ми пропонуємо львів’янам сконцентруватися на двох великих транспортних зонах – пл. Петрушевича, від якої буде здійснюватися рух тролейбусів і автобусів великої місткості до автовокзалу, та кінотеатр ім.Довженка на Сихові, від якого також буде організовано доїзд автобусами великої місткості до автовокзалу", – розповів Жук.

З його слів, з автовокзалу громадяни зможуть пройти пішки до стадіону, а це відстань близько 1,2 км.

"Пішохідний рух буде від перехрестя Стрийської і Сокільницької до стадіону – по так званій дорозі №7. Ми просимо людей з автовокзалу пройти пішки по вул. Стрийській і по дорозі №7 на стадіон", – сказав Жук.

Він зазначив, що громадський транспорт з пл.Петрушевича і від кінотеатру ім.. Довженка курсуватиме кожні 5-7 хвилин. Рух триватиме і під час церемонії відкриття. Після урочистостей люди зможуть добратися назад до цих так званих транспортних зон, пише zik.ua.