Українська правда

У Львові запевняють, що недобудований стадіон – цілком безпечний

Сергей Шемшученко — 27 жовтня 2011, 14:32

За день до відкриття стадіону у Львові відповідальні за Євро-2012 чиновники уникають надання конкретної інформації про стан готовності євроарени.

Зокрема, на прес-конференції директор департаменту Євро-2012 Львівської міськради Олег Засадний на запитання про відсоток готовності стадіону відповів:

"Дуже важко вимірювати у відсотках щось, що є настільки об’ємне. Сьогодні там працює близько 1,5 тис. людей на зовнішніх роботах – дороги, паркування. Усередині стадіону працюють висококласні фахівці, які забезпечують освітлення, озвучення стадіону".

Водночас Засадний наголосив, що 29 жовтня відбудеться відкриття першої черги стадіону, тому й очікувати 100% готовності не варто.

"Ми тішимося, що відкриття відбувається відповідно до погоджених графіків. Це здача першого етапу стадіону. Це так званий перший пусковий комплекс. Не все ще закінчено на 100%. Ви побачите всі, що є ще багато роботи, і ця робота буде зроблена у наступні кілька місяців", – сказав чиновник.

Засадний запевнив, що про безпеку перебування на стадіоні учасникам відкриття турбуватися не слід: "Щодо безпеки стадіон є абсолютно безпечним. Всі конструкції, які збудовані, відповідають європейським і українським будівельним нормам", - цитує Засадного "ЗІК".