Українська правда

Німецькі захисники тварин стривожені чутками про знищення безпритульних собак у Києві

Сергей Шемшученко — 27 жовтня 2011, 20:04

Німецький союз захисту тварин звернув увагу УЄФА на інформацію про нібито масові знищення безпритульних собак у Києві.

Президент союзу Томас Шредер у листі до голови союзу Мішеля Платіні закликав його втрутитися у ситуацію.

"З огляду на проведення футбольного Євро-2012 в Україні, Мішель Платіні має публічно виступити проти масового знищення безпритульних тварин у Києві та інших українських містах", - наголошується у заяві, яка є в УКРІНФОРМу.

Томас Шредер також закликав Україну дотримуватись європейських принципів у вирішенні проблеми безпритульних тварин, а саме ловити, каструвати та випускати собак і котів на волю, або шукати їм нових хазяїв.

"Для втілення цієї концепції в Україні ще є час. Якщо почати реалізовувати її в українських містах зараз, то домогтися значного зменшення популяції безпритульних тварин вдасться як раз до червня наступного року, тобто до початку Євро-2012", - наголосив керівник Німецького союзу захисту тварин.

В Україні з 2005 року діє закон "Про захист тварин від жорстокого поводження", який забороняє знищувати собак та котів, окрім випадків, коли тварини є переносниками небезпечної для людини інфекції.

Програма масової стерилізації тварин в Україні впроваджується на місцях з початку 2000-х років. Щодо ефективності та безпечності цих методів досі тривають дискусії серед експертів та фахівців відповідних служб.