Українська правда

Польська федерація футболу відреагувала на критику нової форми збірної

Сергей Шемшученко — 18 листопада 2011, 08:43

Польська федерація футболу (PZPN) найближчим часом планує розглянути можливість зміни форми національної збірної з футболу, в якій "біло-червоні" мають виступити під час Євро-2012.

Йдеться про можливу появу на футболках орла в короні - національного герба Польщі, якого не виявилося на представленій декілька днів тому новій формі гравців збірної РП, ідеться в офіційному повідомленні федерації футболу РП.

"З огляду на вагу проблеми і широку дискусію, керівництво PZPN вирішило на одному з найближчих засідань розглянути аргументи, щоб знайти найкраще рішення у цій ситуації, яке влаштує всіх", - повідомляється в заяві.

За інформацією речниці PZPN Агнєшки Олейковської, це питання буде розглянуто керівництвом організації 24 або 25 листопада.

Відсутність орла в короні на футболках гравців національної збірної з футболу викликала негативний резонанс у польському суспільстві. При цьому своє негативне ставлення до форми у нинішньому вигляді висловлювали не лише вболівальники, але й перші особи держави, зокрема, президент Броніслав Коморовський і голова Ради міністрів РП Дональд Туск.

Водночас правляча "Громадянська платформа" ініціювала у Сеймі РП внесення поправки до Закону про спорт, якою пропонується на законодавчому рівні закріпити обов'язок використання національного герба на спортивних формах усіх національних збірних країни, пише ukrinform.ua.