Українська правда

УЄФА розхвалює українські тренувальні бази

Сергей Шемшученко — 24 листопада 2011, 12:31

Європейський футбольний союз у своїх звітах завжди відзначає високий рівень якості українських тренувальних баз. Про це заявив на прес-конференції в Києві керівник МОК Маркіян Лубківський. За його словами, УЄФА веде постійний моніторинг якості полів. І сьогодні спільно з власниками тренувальних центрів розробляє операційні плани роботи під час турніру.

Пан Лубківський зазначив, що європейські збірні активно цікавляться та бронюють українські тренувальні центри. 11 з 16 національних збірних, що кваліфікувались на фінальну стадію турніру, вже відвідали і попередньо забронювали домівки для своїх команд. Остаточні підтвердження бронювання базових тренувальних центрів відбудеться після фінального жеребкування (до кінця 2011 року). Всього Україна запропонувала 20 БТЦ для команд. Нещодавно до переліку ввійшли три нові об'єкти: "Форест Парк" (Донецьк), "Платіум" (Київ), "Олімпік" (Харків). До кінця грудня стане відомо, де буде розміщатись та чи інша команда.

Директор турніру наголосив, що згідно концепції проведення відкритих тренувань на базових тренувальних центрах вболівальники зможуть безкоштовно відвідувати відкриті заняття тієї чи іншої команди, яка приїде на повідомляє Інформаційний центр Україна-2012.

2 грудня УЄФА представить також каталог трансферних баз, під час семінару, який пройде у Києві для збірних команд. На відміну від базових центрів, де розміщатимуться команди, трансферні використовуватимуться перед матчем.