Українська правда

Під час матчів Євро-2012 машин на столичних тротуарах не буде

Сергей Шемшученко — 24 листопада 2011, 17:23

Під час матчів Євро-2012 машини на столичних тротуарах не буде - для цього влада Києва розробила низку спеціальих заходів.

Про це на брифінгу заявив заступник голови КМДА Анатолій Голубченко.

"У півторакілометровій зоні навкруги НСК "Олімпійський", припаркованих на тротуарах машин у дні проведення матчів Євро-2012 не буде", - сказав він.

Чиновник розповів, що з центру столиці зникнуть маршрутки, а замість них курсуватимуть сучасні тролейбуси і автобуси.

"До Євро-2012 буде придбано 185 автобусів і 140 тролейбусів великої і надвеликої місткості. Зазначений рухомий склад буде задіяний на маршрутах 1,5 км зони і на маршруті Київ-Бориспіль", розповів Голубченко.

За словами заступника голови КМДА, вже визначено транспортний периметр стадіону й офіційної фан-зони, який у дні проведення матчів буде пішохідним. Розроблено два сценарії організації дорожнього руху в центральній частині міста: у дні проведення матчів і в дні, вільні від матчів.

Голубченко зазначив, що вже розроблена і тимчасова концепція позначення для транспортних засобів і пішоходів під час проведення Євро-2012. Зокрема, для пішоходів буде встановлено 2 тис. 210 інформаційних покажчиків в аеропортах, на залізничному вокзалі, пише ukrinform.ua.