Українська правда

Фасади будинків у центрі Києва до Євро облаштують декоративним освітленням

Сергей Шемшученко — 24 листопада 2011, 17:40

До футбольного чемпіонату Євро-2012 у Києві фасади будинків, розташованих у 1,5-км зоні навколо НСК "Олімпійський", облаштують архітектурно-декоративним освітленням.

Відповідне розпорядження підписав голова КМДА Олександр Попов, повідомляє прес-служба столичної мерії.

Документом затверджено адресний перелік будівель, фасади яких підлягають художньому освітленню.

Зокрема, підсвітять 25 будинків на вул. Хрещатик; 6 - на вул. Басейній; 7 - на Михайлівській вулиці; по одному - на вул. Трьохсвятительській та у пров. Тараса Шевченка. Ще 2 будинки підсвітять на вул. Софійській; 11 - на Малій Житомирській вулиці; 16 - на вул. Володимирській; по 2 будинки на вулицях Михайла Грушевського та Інститутській, і по одному на вулицях Івана Мазепи та Івана Франка.

Декоративним освітленням облаштують фасади 11 будівель на вул. Великій Житомирській; 5 - на Ярославовому Валу; 1 - на вул. Стрілецькій; 2 - на вул. Шовковичній; по 2 на вул. Костьольній та на вул. Госпітальній та 3 будинки на вул. Льва Толстого.

Ще 14 будинків підсвітять на вул. Пушкінській; на вул. Терещенківській - 7 та на вул. Богдана Хмельницького - 7 будинків; на бульв. Тараса Шевченка - 6; на вул. Прорізній - 11 фасадів, ще 5 будинків підсвітять на вул. Горького. На вул. Червоноармійській до Євро-2012 художнім освітлення облаштують 27 будівель, на вул. Саксаганського - 12 будівель, ще 2 - на Жилянській вулиці, 12 - на вул. Шота Руставелі та 1 - на вул. Еспланадній.

Як повідомляє ukrinform.ua, виконуватиме роботи КП "Київміськсвітло".