Українська правда

Кернес: Євро-2012 в Харкові - заслуга всіх харків'ян, а не лише Ярославського

Сергей Шемшученко — 24 листопада 2011, 21:54

Не варто казати, що Євро-2012 у Харків привів виключно президент "Металіста" Олександр Ярославський - для цього багато зробили й інші.

Про це заявив харківський міський голова Геннадій Кернес під час Інтернет-конференції, відповідаючи на запитання про свої взаємини з бізнесменом, інформують у прес-службі Харківської міської ради.

"Що стосується "Металіста", то я з багатьма позиціями Олександра Ярославського не згоден. Маю на це право, як і він має таке право. Я вважаю, що одна людина не може приписувати собі всі заслуги, пов'язані з тим, що Харків став містом, яке приймає Євро-2012", - почав він.

"Я підкреслюю (і я говорив про це завжди), що це заслуга всіх харків'ян. Тільки спільна ефективна робота дала Харкову змогу перетворитися з запасного міста в основне приймаюче місто. І рішення про фінансування програми, спрямованої на реконструкцію стадіону "Металіст" - це заслуга харків'ян і їхнє терпіння", - наголосив харківський міський голова.

Він також зазначив: те, що Олександр Ярославський вкладав інвестиції (свої особисті кошти або залучені) у будівництво аеропорту - це його прямі зобов'язання, узяті на себе за умовами проведеного конкурсу.

"Будівництво готелю - це його бізнес, і якщо б йому не було вигідно, то він би грошей не вкладав. Що стосується стадіону, то фінансування йде з усіх джерел - і з державного, і з місцевого бюджетів", - додав Геннадій Кернес.

Він уточнив, що конфлікту як такого між ним і Олександром Ярославським не існує.

"Ми робимо одну спільну справу: готуємо місто до Євро-2012. Конфлікту між нами по природі не може бути. Я сьогодні займаюся життєзабезпеченням міста, Ярославський займається бізнесом", - заявив Кернес.

Він також додав, що на сьогодні в місті йде благоустрій спортивних майданчиків для харків'ян.

"У Харкові триває відновлення спортивних майданчиків, футбольних, і я виступаю за те, щоб відремонтувати шкільні стадіони, тому що діти на них грають завжди, і я грав у футбол, коли був школярем", - цитує Кернеса 2012ua.net.