Українська правда

Регіонали пропонують тимчасово звільнити від сплати ПДВ готель "Спорт"

Сергей Шемшученко — 28 листопада 2011, 09:24

Народні депутати з фракції Партії регіонів Олександр Зац та Андрій Пінчук пропонують Верховній Раді тимчасово звільнити від оподаткування податком на додану вартість (ПДВ) внесення вкладу у спільну діяльність державного підприємства "Готель "Спорт".

Відповідний законопроект "Про внесення доповнень до підрозділу 2 розділу XX Податкового кодексу України (щодо тимчасового звільнення від оподаткування внесення вкладу у спільну діяльність ДП "Готель "Спорт")" зареєстровано в парламенті.

У пояснювальній записці нардепи пояснили, що, за результатами конкурсу щодо залучення інвестора для реконструкції готелю "Спорт", з переможцем (товариством з обмеженою відповідальністю "Юджин") було укладено договір, згідно з яким сторони здійснюють спільну діяльність з метою будівництва (реконструкції) будівлі готелю.

Відзначається також, що відповідно до Податкового кодексу вклад у спільну діяльність прирівнюється до постачання товарів та є об’єктом оподаткування податком на додану вартість.

Нардепи наголосили, що на сьогодні в ДП "Готель "Спорт" відсутні кошти для сплати ПДВ при здійсненні вкладу у спільну діяльність.

"Водночас існує нагальна необхідність здійснення реконструкції готелю "Спорт" з метою забезпечення належного та вчасного виконання зобов’язань України перед УЄФА щодо вчасної підготовки об’єктів спортивної інфраструктури та прилеглих територій до Євро-2012", - говориться у пояснювальній записці.

Як повідомляв УНН, у травні Кабінет Міністрів України схвалив проект розпорядження "Про передачу державного підприємства готель "Спорт" до сфери управління Національного агентства з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу та реалізації інфраструктурних проектів".