Українська правда

НСК "Олімпійський" був і залишається в державній власності – Сафіуллін

Сергей Шемшученко — 30 листопада 2011, 16:35

Указ Віктора Януковича "Питання Національного спортивного комплексу "Олімпійський" чітко закріплює спорткомплекс у держвласності й відкривається можливість ефективного управління державою іншим спорудами комплексу.

Про це сказав голова Державної служби молоді та спорту України Равіль Сафіуллін.

Він наголосив, що документом Президент чітко зобов’язав уряд забезпечити збереження спортивного комплексу "Олімпійський" у державній власності.

Зокрема, про це чітко зазначено в пункті 2 указу.

"Крім того, цим документом також були внесені зміни до Указу Президента від 12 травня 1996 року. Зокрема, було виключено ту частину, яка забороняла передачу закріпленого за спорткомплексом майна, що перебуває у загальнодержавній власності, іншим підприємствам, установам, організаціям, в тому числі державним", - сказав Сафіуллін.

За його словами, документ розроблено за ініціативи Державної служби молоді та спорту України та за підтримки Кабміну з метою отримання можливості ефективного управління спорудою по вулиці Еспланадна, 42, де від 1980 року міститься центральний орган влади, що опікується сферою фізкультури.

Сафіуллін додав, що споруда була передана до сфери управління Національного агентства з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини Євро-2012. Тоді таке рішення було необхідне для ефективного та швидкого будівництва головної спортивної арени.

"Указ Президента відкриває можливості для усунення незручностей з управління спорудою по вулиці Еспланадна, 42, де розташовуються працівники центрального апарату держслужби, головні тренери та тренери збірних з різних видів спорту, Національний олімпійський комітет, Національний комітет спорту інвалідів України, різні допоміжні служби тощо", - сказав Сафіуллін.

Він наголосив, що НСК "Олімпійській" як був у державній власності, так і буде, повідомляє УНН.