Українська правда

Лубківський: "На один квиток на Євро-2012 двадцять охочих"

Сергей Шемшученко — 12 грудня 2011, 14:11

У понеділок, 12 грудня, починається продаж квитків за квотами федерацій країн-учасниць європейської футбольної першості 2012 року.

Під час чергового етапу продажу квитків на матчі Євро-2012 в усіх країнах-учасницях фінальної частини першості планують запустити спеціальні інтернет-портали.

Для зручності вболівальників передбачається купівля квитків одночасно з бронюванням місць для проживання через ліцензованих туроператорів 16 країн-учасниць. Українські вболівальники зможуть викупити 26 тисяч квитків на три групові матчі.

Як зазначив Deutsche Welle директор місцевого організаційного комітету Євро-2012 Україна Маркіян Лубківський, конкурс бажаючих придбати квитки склав один до двадцяти.

Такий ажіотаж Лубківський пояснює цілою низкою факторів, серед яких велика кількість населення у двох країнах, що приймають матчі європейської першості, а також високий інтерес у світі до самого турніру.

Як повідомив прес-аташе місцевого організаційного комітету Євро-2012 Польща Юліуш Глуськи, один уболівальник зможе придбати не більше двох перепусток. В Україні жодних нових обмежень на продаж не очікується.

Маркіян Лубківський вважає майже неможливим нелегальний перепродаж квитків та їхню підробку. Адже отримати квитки вболівальники зможуть лише поштою і тільки за лічені тижні до їхнього початку.

Самі квитки, за словами директора МОК, мають кілька рівнів захисту, "які відповідають найсучаснішим технологіями, що сьогодні активно застосовуються в світі", пише "Німецька хвиля".