Українська правда

Трав'яний покрив "Арени Львів" підготували до зимового сну

Сергей Шемшученко — 16 грудня 2011, 18:31

Футбольний газон стадіону "Арена Львів" отримав перші канікули, 16 грудня тут припинили штучний підігрів.

Про особливості підготовки до відпочинку розповів головний агроном євроарени Віктор Книшук.

"Досі трав`яний покрив підтримували в робочому стані. Оскільки 20-й тур чемпіонату України з футболу завершився, а наступні матчі за розкладом розпочнуться навесні, полю дали відпочинок", - повідомив він.

За його словами, протягом тижня на стадіоні знижували температуру підігріву на один-два градуси за добу. Сьогодні вона зрівнялась з температурою навколишнього середовища, і систему відключили.

"Для того, щоб трава успішно перезимувала, її додатково обробили спеціальними добривами та сумішами від хвороб. Наступного тижня за прогнозами очікується сніг. Він ковдрою вкриє газон, і трава "засне", - сказав фахівець.

"Розбудять" поле у першій половині лютого, коли почнуть готувати до нового футбольного сезону. Тоді знову ввімкнуть штучний підігрів.

Трав`яний покрив для "Арени Львів" два роки вирощували у Словаччині. Через десять днів після того, як його розстелили на новому стадіоні, газон вперше підстригли.

Поле тричі пройшло випробування - під час відкриття та двох футбольних матчів. Його стан фахівці визнали належним, позитивні відгуки дали й футболісти, пише УКРІНФОРМ.