Українська правда

Мер Донецька каже, що Держказначейство затримує фінансування об'єктів

Сергей Шемшученко — 20 грудня 2011, 17:31

Держказначейство затримує фінансування об'єктів Донецька до Євро-2012, питання стосуються будівництва доріг, транспорту, спортивних споруд, об'єктів фан-зони, об'єктів зон гостинності, майданчиків для паркування.

Про це сказав на прес-конференції міський голова Олександр Лук'янченко.

За його словами, не надійшли не лише кошти на підготовку до фінальної частини чемпіонату Європи з футболу, але й інші проплати міської ради за виконані роботи на загальну суму 109 млн. грн. При цьому мер підкреслив, що кошти на рахунках міського бюджету є в сумі 200 млн. грн.

Для вирішення проблеми, яку градоначальник назвав серйозною, Олександр Лук'янченко має намір 21 грудня прибути до Міністерства фінансів.

Донецький готель "Вікторія" в цілому готовий до Євро-2012, сказав також на прес-конференції Олександр Лук'янченко, коментуючи про готовність готелів міста до фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

"Офіційного відкриття готелю "Вікторія" не було, але всі будівельні роботи на другій черзі закінчені, і друга черга вже функціонує", - повідомив міський голова.

За його словами, в найближчі два-три місяці відбудеться оновлення першої черги готелю і як цілісний комплекс він почне функціонувати в березні наступного року. Всього це близько 300 номерів підвищеної комфортності, розташованих поряд із стадіоном "Донбас Арена".

Мер також нагадав, що введення в експлуатацію другої черги дозволило створити 280 нових робочих місць. Ще один готель - "Європа" за графіком буде введений в експлуатацію в першому кварталі наступного року, пише ukrinform.ua.