Українська правда

Будівництво харківського медіа-центру до Євро вийшло на завершальний етап

Сергей Шемшученко — 23 грудня 2011, 13:52

Основні будівельні роботи в харківському медіа-центрі для журналістів до Чемпіонату Європи з футболу 2012 року завершать до кінця цього року, причому роботи обійдуться дешевше, ніж планувалося.

Про це повідомив голова правління ВАТ "Завод ім. Фрунзе" Олександр Василенко, котрий зазначив, що до лютого 2012 року мають завершити всі оздоблювальні роботи.

"Цей об'єкт збудували не з нуля. Його реконструйовано. Тут був поганий стан конструкцій. Ми змогли їх посилити і розмістити в цій будівлі всі потрібні для роботи журналістів приміщення. Розробка проекту здійснювалася під контролем фахівців УЄФА, які відвідували об'єкт кожні два тижні з початку його ремонту", - розповів він.

Фахівець повідомив, що, згідно з вимогами УЄФА, у будівлі на двох поверхах розміщуватимуться до 500 чоловік. Площа приміщення становить 1800 кв. м. на цій території обладнають приймальню,кафе, приміщення для зберігання фото- і відеотехніки, установлять робочі столи.

Серед основних переваг - те, що медіа-центр розташований за кількадесят метрів від головного об'єкта Євро-2012 в Харкові - стадіону "Металіст". Крім того, для допомоги іноземним журналістам у медіа-центрі працюватимуть волонтери.

"Основна увага в облаштуванні цього приміщення, звичайно ж, приділяється мережевому оснащенню. Оскільки чемпіонат проходитиме в Польщі та в Україні, між приймаючими містами цих країн організують міст електронних сполучень", - повідомив голова правління заводу.

Він розповів, що на сьогодні в приміщенні вже є система опалення. Скоро до будівлі підведуть усі комунікації. Також найближчим часом проведуть тендер на закупівлю меблів.

За словами Василенка, первісна вартість проекту становила близько 14-15 млн грн. На сьогодні, згідно з підрахунками, проектна вартість приміщення - близько 10 млн грн, пише ukrinform.ua.