Українська правда

УЄФА заборонив сигарети на стадіонах під час Євро-2012

Сергей Шемшученко — 28 грудня 2011, 22:41

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) ухвалив рішення накласти повну заборону на вживання і продаж сигарет під час чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Цю заборону буде введено для всіх без виключення місць всередині периметра стадіонів, як у приміщеннях, так і на відкритому повітрі.

"Заборона тютюну на Євро-2012 має велике практичне значення. Вживання тютюну вбиває і є причиною серйозних захворювань. Це чудовий приклад того, що можна зробити, використовуючи Рамкову конвенцію ВООЗ щодо боротьби проти тютюну, на рахунку якої вже безліч переможних очок по всій Європі", - сказала директор Європейського регіонального бюро ВООЗ Жужанна Якаб, повідомляє Центр новин ООН.

Така стратегія заборони на куріння і продаж тютюнових виробів під час чемпіонату була розроблена спільно з Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ), Всесвітньою федерацією серця, Європейською мережею стадіонів здоров'я і місцевими організаційними комітетами в Польщі та Україні - країнах, де відбудеться чемпіонат.

Автори стратегії сподіваються, що вільний від тютюну Євро-2012 встановить стандарти і для інших спортивних заходів на всьому континенті. Вони закликали міста, в яких пройде чемпіонат, домагатися звільнення від тютюнового диму громадського транспорту, ресторанів і місць збору уболівальників, пише ukrinform.ua.