Українська правда

Польські ЗМІ: У містах Євро харчування і напої подорожчають на 10-15%

Сергей Шемшученко — 12 січня 2012, 16:29

Під час Євро-2012 у містах-організаторах турніру в Польщі харчування й алкогольні напої в ресторанах і кафе подорожчають на 10-15%.

Це пов'язано зі значним напливом іноземних уболівальників, пише в четвер польське видання Dziennik Gazeta Prawna.

"Передбачаємо зростання цін на рівні до 15%. Це пов'язано не лише з Євро-2012, а й з підвищенням цін, яке обіцяють зробити під час чемпіонату наші постачальники", - цитує газета власника одного з ресторанів у Варшаві.

Найбільше ціни на харчування і напої "вдарять" по гаманцях клієнтів, які відвідуватимуть гастрономічні пункти біля стадіонів чи фан-зон. Натомість подалі від об'єктів спортивного свята ціни будуть нижчими.

Видання підкреслює, що ресторани швидкого харчування, так звані фаст-фуди, очікують прибутків від зростання попиту. При цьому власники фаст-фудів не мають наміру сильно піднімати ціни, оскільки це не подобається клієнтам.

"У наших ресторанах ціни підвищаться не більше ніж на 10%", - зазначає власник ресторанів швидкого приготування Biesiadowo i Crazy Piramid Pizza у Варшаві та Вроцлаві.

Часопис інформує, що у Варшаві, наприклад, у зв'язку з очікуванням приїзду понад 100 тис. уболівальників з Росії більше зростуть ціни на горілчані вироби. Натомість у Вроцлаві розраховують на прибуття до 100 тис. ірландців і понад 200 тис. чехів, що призведе до подорожчання пива, пише ukrinform.ua.