Українська правда

Лисенчук: Збірна України їде на чемпіонат Європи за медалями

Сергей Шемшученко — 12 січня 2012, 18:24

Збірній України цілком до снаги вибороти медаль на першості Європи з футзалу, котра відбудеться в Хорватії з 31 січня по 11 лютого 2012 року.

Про це заявив офіційному сайту УЄФА головний тренер команди Геннадій Лисенчук.

"Думаю, ми доберемося до півфіналу і виграємо один з трьох комплектів нагород. Звичайно, нам хочеться отримати золото", - зізнався він.

"Двічі ми завойовували срібло, але це було дуже давно - у 2001 році в Росії і в 2003-му в Італії. Зате бронзу не вигравали ніколи", - згадує він.

"Тому будь-які медалі, привезені з Хорватії, стануть почесним досягненням", - вважає Лисенчук.

При цьому він зазначив, що у фінальному турнірі зібралися 12 найсильніших команд Європи, і слабких суперників серед них немає.

"Серед учасників нашої групи є топ-збірна - Іспанія, яка неодноразово перемагала на чемпіонатах Європи та світу. Це найважчий суперник", - переконаний він.

"Щодо Словенії, думаю, наші сили рівні. Це амбітна молода команда, яка прагне розкрити свій потенціал. Вона ніколи не добивалася гучних результатів", - зазначив тренер.

"Ми ж розраховуємо знову виграти медалі і вирушаємо до Хорватії саме з цією метою. Отже, зробимо все, щоб виграти групу, і будемо боротися до кінця", - резюмував Лисенчук.

На груповому етапі фінального раунду футзального Євро-2012 дванадцять збірних будуть поділені на чотири групи по три команди в кожній. Дві найсильніші команди кожної групи вийдуть в 1/4 фіналу.