Українська правда

У Криму до Євро запустили соцпроект "Червона картка"

Сергей Шемшученко — 15 січня 2012, 18:23

Проект "Червона картка" стартував на території Автономної Республіки Крим у рамках Національної соціальної кампанії "Давай разом!", приуроченої до проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Метою проекту є підвищення обізнаності громадськості і гостей чемпіонату про соціальні проблеми дітей і молоді, методи їх розв'язання, ведення здорового способу життя, профілактики ВІЛ/СНІДуа, насильства, інформує прес-служба Міносвіти АРК.

У містах і районах автономії планується розмістити близько 30 бігбордів, 15 сітілайтів і 700 плакатів, а відеоролик "Будь лідером свого життя! Це - Чесна Гра. Давай разом!" за участю гравця збірної України з футболу Анатолія Тімощука жителі півострова зможуть побачити на 11 телеканалах.

"З бігбордів до нас звертаються люди із закликом до ненасильства, ліквідації сексуальної експлуатації і гендерної нерівності. Діти схильні до наслідування і ролевої моделі поведінки, тому саме знаменитості, які для багатьох є кумирами, закликають їх до дій. Кампанія "Давайте разом" спрямована на консолідацію зусиль у питанні виховання толерантної, інтелектуально і морально-етичної молоді", - цитує міністра освіти і науки, молоді і спорту Криму Віталіну Дзоз прес-служба міністерства.

Національний соціальний проект до Євро-2012 "Давай разом!" передбачає проведення у всіх регіонах України соціальної інформаційної кампанії "Червона картка", організацію і проведення дитячих і молодіжних турнірів з футболу "Чесна гра", а також заходів з метою організації змістовного дозвілля дітей і молоді "Другий тайм". У цілому для проекту "Давай разом!" будуть підготовлені і задіяні понад 10 тисяч волонтерів, до занять спортом залучено більш як 40 тисяч дітей і молоді, пише ukrinform.ua.