Українська правда

Мер Харкова боїться на Євро-2012 футбольних хуліганів з Голландії

Сергей Шемшученко — 24 січня 2012, 09:58

Міська влада зробить усе можливе, щоб уболівальники різних країн під час Євро-2012 відчули атмосферу великого футбольного свята.

Про це 23 січня на зустрічі з голландською делегацією заявив Харківський міський голова Геннадій Кернес, інформує прес-служба Харківської міської ради.

"Можу запевнити представників усіх країн, збірні яких гратимуть у Харкові, що ми врахуємо всі побажання вболівальників та федерацій, тому що повинні створити атмосферу великого свята футболу і виправдати очікування вболівальників.

Тому ми будемо й надалі зустрічатися з представниками футбольних федерацій, адже для нас це обмін досвідом з питань безпеки, розміщення, сервісу. Це підвищить рівень нашої гостинності, престиж міста", - зазначив Кернес.

Кернес також відзначив важливість питань безпеки іноземних уболівальників і загроз, що їх можуть становити футбольні хулігани.

"Сьогодні нам важливо знати ті особливості, які є в голландських уболівальників, тому що це серйозна публіка, серед них є футбольні хулігани і т.д. Тому нам дуже важлива відповідна інформація від Футбольної асоціації Нідерландів. А наші органи правопорядку та безпеки будуть ці дані вивчати, готуватимуться, робитимуть висновки", - цитує мера 2012ua.net

При цьому директор Футбольної асоціації Нідерландів Берт ван Ооствейн зазначив, що проблем з голландськими уболівальниками не буде.

"Я бачив сотні матчів збірної нашої країни - нічого екстраординарного на цих матчах не відбувалося. Уболівальники нашої збірної і фани голландських клубів - це зовсім різні люди. Я впевнений, що з нашими вболівальниками все буде в порядку. Ми плануємо отримати на Євро-2012 звання найкращих фанатів, чого вже не раз домагалися на інших світових та європейських футбольних форумах", - наголосив Берт ван Ооствейн.